arrow_drop_up arrow_drop_down

Succesvol beleggen,
ook in tijden van economische crisis

Onze ervaring, zoektocht en start van het bedrijf

Onze ervaringen

Toen wij een aantal jaren geleden ons eerste bedrijf startte realiseerden we ons dat we tekort gingen komen op ons toekomstige pensioen en zouden moeten doorwerken tot minimaal 70 jaar. Niet bepaald een aanlokkelijk idee.
We kenden een stel waarbij de vrouw 16 jaar jonger was dan de man en tegen de tijd dat zij eindelijk met pensioen mocht overleed hij.


Laatst waren we in een restaurant in Atlanta in de VS. De dame die ons bediende was minstens 75 jaar oud. Omdat ze onvoldoende pensioen had moest ze blijven werken tot het einde van haar leven. We waren geschokt! Iemand op die leeftijd moet zich bezighouden met kleinkinderen.


Het heeft dus onze sterke voorkeur met 60 jaar al met pensioen te gaan.

Echter met ons spaargeld en het beetje geld in de pensioenfondsen gaan we het niet redden. Zeker niet gegeven de huidige levensverwachting van rond de 80 jaar. Wat nu?

Geen pensioen, dus doorwerken

Onze zoektocht

We zijn op onderzoek uitgegaan en hebben een aantal mogelijkheden uitgeprobeerd. 


Sparen
De rente op spaarrekeningen gecombineerd met de inflatie geven een negatief resultaat. M.a.w. spaargeld wordt minder en minder waard. En het wordt nog erger want de banken beginnen al een vergoeding te vragen voor het beheren van spaargelden.

Aandelen
Hoe zit dat dan met handelen op de beurs? De beurs kan heel dynamisch en onvoorspelbaar zijn. Succesvol handelen vergt kennis en kunde. Denk maar eens terug aan 2008. Zelfs beursmagnaat Warren Buffet heeft miljoenen verloren vorig jaar. En begin dit 2016, toen de aandelen weer min of meer terug waren op het niveau van 2008 was er weer een flinke inzinking.
Uiteindelijk hebben we wat gewonnen en weer verloren. Hoewel er mensen consequent geld verdienen op de beurs, vonden wij het voor ons geen goede strategie.

Vastgoed
Vastgoed dan? Wij hebben opleidingen gevolgd en getracht te opereren in de engelse vastgoed markt. Volop kansen, maar in de praktijk bleek het vrijwel onmogelijk vanuit Nederland succesvol te worden zonder een goed netwerk ter plaatse. Veel tijd in Engeland doorbrengen en relaties leggen kost tijd en uiteindelijk, na aftrek van alle kosten en werkuren, blijft een gemiddeld rendement over van rond 8% per jaar. Een interessant strategie, maar nog niet ideaal. 


Het alternatief
We hadden meer informatie nodig en zijn gaan samenwerken met internationale experts die we hebben ontmoet in ons netwerk. Zij hebben ons laten zien dat er een wereld van alternatieve investeringsmogelijkheden bestaat. Dit is wat we ontdekten:

De internationale film industrie was en is vrijwel onafhankelijk van de economische conjunctuur. Statistieken laten zien dat als het slecht gaat met de economie meer mensen naar de bioscoop gaan, gewoon om te ontsnappen aan het dagelijks leven. Het is een stabiele industrie waardoor het investeringsrisico lager is. Uiteraard zijn er wel aspecten die bepalen of een film uiteindelijk succesvol wordt of niet. Maar met de juiste kennis van zaken is het mogelijk de beleggingsresultaten onafhankelijk te maken van het succes van de film. Het is zelfs mogelijk succesvol te beleggen in een film die uiteindelijk compleet flopt.

En het is ook nog eens leuk: Want dit gaat niet alleen over kleine productie met onbekende acteurs. Er zitten ook grote producties bij met hele bekende acteurs, zoals Silvester Stallone, Robert de Niro, Russell Crowe, Leslie Mann, Danny DeVito, Jennifer Garner of Kevin Spacey!


De historie van meer dan 25 projecten sinds 2012 laten steeds maximale resultaten zien en toont aan dat dit een rendabele manier van beleggen is. Maar om zeker te weten dat het niet te mooi was om waar te zijn, hebben we zelf met ons eigen kapitaal geïnvesteerd in 4 projecten en de resultaten overtroffen onze verwachtingen!

Neerwaartse beweging van de beurzen

Bekende-acteurs

De start van MM Global Movies

Ongeveer 1 jaar nadat we ons eigen kapitaal investeerde kwamen we tot de conclusie dat dit een wel hele solide en betrouwbare manier is om kapitaal op te bouwen. We hebben toen besloten het beleggen in deze niche markt toegankelijk te maken voor iedereen.
Hiertoe is in oktober 2016 samen met Symbid een crowdfunding project opgezet (zie het promotie filmpje hiernaast) waarmee het benodigde startkapitaal in 4 weken bijeen werd gebracht. Daarmee kon het bedrijf opgericht worden en was er voldoende startkapitaal om vanaf dat 1 kapitaalgroei te realiseren.